Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

François Vioolbouw
Wij financieren ook
FLUOR FLUOR Kunst en cultuur
Frank Mandersloot Frank Mandersloot Kunst en cultuur
Galerie Terra Delft Galerie Terra Delft Kunst en cultuur
Gemeente Arnhem/ Rozet Gemeente Arnhem/ Rozet Kunst en cultuur

François Vioolbouw

Kunst en cultuur (Cultuur)

Guust François (Teteringen, 1956) wilde aanvankelijk psycholoog worden, maar koos een andere richting. Misschien omdat hij nog liever naar muziek dan naar mensen luistert? Hoe dan ook, Guust volgde van 1978 tot 1982 de opleiding vioolbouwer bij Francesco Bissolotti aan de Scuola Internazionale di Liuteria in Cremona.

Met studiegenoten dreef Guust François een gemeenschappelijke werkplaats in Campo Corto, Toscane. Hij was daar in die tijd ook twee seizoenen cellist in het festivalorkest van Bagni di Lucca. Na in New York bij McGhee en Keene te hebben gewerkt, opende hij in 1993 zijn eigen atelier in Amsterdam.

Guust François is een traditionele ambachtsman. Hij bouwt – uiteraard met de hand en gereedschap – (alt)violen en cello’s, zowel barok als modern. Daarnaast restaureert en verhandelt hij ook instrumenten.

http://www.guustfrancois.com

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Windroosplein 106
1018 ZW
Amsterdam
Nederland