Internet Banking
Hoe kunnen wij u helpen?
Hoe kunnen wij u helpen?
Een belangrijke vorm van internetfraude gebeurt via phishing. Het doel van phishing is het verzamelen van uw persoonlijke, geheime gegevens. Dat gebeurt op verschillende manieren: via e-mail, via een pop-up, via uw favorieten (een van uw favoriete links werd aangepast waardoor u op een andere site belandt) en zelfs telefonisch en via sms.
Laat u niet misleiden door een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van een bekend bedrijf waarin u onder het mom van ‘controle of update van bestanden’ gevraagd wordt om te klikken op een link om uw persoonlijke gegevens aan te vullen!
Triodos Bank en andere betrouwbare bedrijven, zullen u nooit vragen om op zo'n manier dat soort gegevens te verstrekken.
Let ook op met informatie die u achterlaat op sociale netwerksites, bijvoorbeeld op Facebook en Netlog. Bepaalde gegevens zijn immers een goede bron van inlichtingen voor criminelen.
Wat kunt u doen?
Voor meer informatie over ‘phishing’ en andere fraudetechnieken kunt u ook terecht op de site van Febelfin: http://www.safeinternetbanking.be/nl.
U kunt de pagina's het best bekijken met de volgende browsers:
Ja, we aanvaarden nu ook een elektronische handtekening, maar alleen als u die met uw Belgische identiteitskaart plaatst. Andere elektronische handtekeningen aanvaarden we niet.
Concreet: voor elk aanvraagdocument dat naar Triodos Bank wordt teruggestuurd, kunt u uw elektronische handtekening plaatsen (met uw Belgische identiteitskaart) in de plaats van dat handgeschreven te doen.
Stuur ons daarna het elektronisch ondertekende document bij voorkeur per beveiligd bericht (via Internet Banking) terug of als u nog geen toegang hebt tot Internet Banking kan dat ook per e-mail .
Een paar aandachtspunten:
De downloadfunctie kunt u gebruiken om een groep gegevens vanuit Internet Banking naar uw boekhoudpakket te exporteren.
Triodos Bank maakt hiervoor gebruik van verschillende bestanden:
In het menu "Download" kiest u de rekening(en) waarvoor u gegevens wilt exporteren, u vult de data in en kiest het bestandsformaat. Ten slotte klikt u op "Download".
U kunt er al een paar jaren voorr kiezen om alleen nog elektronische rekeninguittreksels te krijgen. Dat is ecologischer en even veilig. U vermijdt daardoor ook eventuele kosten (zie bijgaande tarieflijsten).
U kunt op elk moment via Internet Banking uw keuze aanpassen in de instellingen van elke rekening. U kunt ook de periodiciteit van uw rekeninguittreksels bepalen. De periodiciteit geeft aan hoe vaak de rekeninguittreksels worden aangemaakt. U kunt een andere keuze maken voor elke rekening die u in Internet Banking beheert.
Om documenten elektronisch te ondertekenen, hebt u het volgende nodig:
U kunt uw documenten dan elektronisch ondertekenen door de stappen te volgen die beschreven staan op de eID-site van de Belgische Federale Overheidsdienst.
Belangrijk: Vergeet niet de optie ‘Vergrendel het document na ondertekening’ aan te vinken behalve als het om een document gaat dat ook nog door een medewerker van Triodos Bank moet ondertekend worden.
Kijk voor alle details of bij technische problemen op de pagina met vragen en antwoorden van de eID-site van de Belgische Federale Overheidsdienst of neem rechtstreeks contact op met hen.
Als dat nog niet het geval is, koppelen wij op vraag de effectenrekening van uw organisatie aan uw Online Banking-toegang. Dat is mogelijk voor elke gebruiker. Vul daarvoor het wijzigingsformulier in dat past bij de rechtsvorm van uw organisatie en stuur het ons ondertekend terug.
Aankoop- en verkooporders zelf doorgeven
U kunt makkelijk zelf de aankoop- en verkooporders (eenmalig of maandelijks) in alle veiligheid doorgeven via uw smartphone of tablet dankzij onze Triodos Mobile Banking app. Het volstaat om titularis te zijn van een Triodos Business spaarrekening en een Triodos effectenrekening. Daarna kiest u voor 'Overzicht' onder de effectenrekening van uw organisatie en hoeft u alleen maar de instructies van de app te volgen.
De effectenrekening van uw organisatie raadplegen
U vindt zowel in Internet Banking als in de app een overzicht van de beleggingen en u ziet er ook alle orders van de afgelopen 5 jaar, ook die in behandeling. Bovendien kunt u via Internet Banking alle rekeninguittreksels en halfjaarlijkse overzichten bekijken, printen en bewaren in PDF-formaat.
U hebt onze Mobile Banking app nog niet gedownload?
Kijk dan snel op onze Triodos Mobile Banking pagina of download onze app op uw smartphone of tablet en ontdek zelf de mogelijkheden: zoek 'Triodos Bank BE' in de App Store of op Google Play
Neem gerust contact op met een van onze medewerkers als u nog vragen hebt.
Als uw digipass beschadigd is
Neem contact op met de helpdesk: stuur een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam en het serienummer van de digipass. Stuur uw digipass terug zodat wij die recycleren. Nadien sturen wij u afzonderlijk per post uw pincode en uw digipass.
Als u uw digipass verloren bent
Neem zo snel mogelijk contact op met de helpdesk via telefoon (02 548 28 00) of via mail (helpdesk@triodos.be). Triodos Bank doet dan het nodige om deze digipass te blokkeren. Nadien sturen wij u afzonderlijk per post uw nieuwe pincode en digipass.
Elke nieuwe digipass kost 25 EUR. Dit bedrag wordt automatisch gedebiteerd van de rekening vermeld op het aanvraagformulier Internet Banking.
Dat is afhankelijk van het bedrag en het land. Raadpleeg hier de tarieflijst.
Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van de dienst betalingsverkeer:
Uw rekening werd gedebiteerd voor een bedrag dat u eerder had ontvangen. De melding op uw rekeninguittreksel luidt: 'Correctie dubbele betaling' of 'Correctie niet-uitgevoerde betaling voor technische redenen'?
Het Reglement voor SEPA betalingen (betalingen in euro’s) laat de bank van de opdrachtgever van een overschrijving toe aan de bank van de begunstigde uitzonderlijk de annulering van de overschrijving vragen. Dat is enkel mogelijk in geval van een technisch probleem of een dubbele betaling en dat binnen de 10 dagen na de uitvoering van de betaling.
Neem contact met de opdrachtgever voor meer info over die verrichting.
U kunt ervoor kiezen om uw boekhouding te vergemakkelijken dankzij ons partnership met CodaBox.
CodaBox is een Belgisch bedrijf, sinds 2011 dé specialist voor het aanleveren van geautomatiseerde CODA-bestanden. Zij fungeren als tussenpersoon tussen de banken die rekeninguittreksels leveren en de boekhouders (intern/extern) die de bankverrichtingen registreren in het boekhoudsysteem van hun klanten.
CodaBox haalt alle elektronische rekeninguittreksels en stelt ze ter beschikking van elk bedrijf voor rekening van het boekhoudkantoor of voor zichtzelf en dat bij alle banken waar het bedrijf rekeningen heeft.
Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn:
U kunt geweigerde verrichtingen nakijken in het menu "In behandeling/memodatum" > "Geweigerde verichtingen". Neem contact op met een medewerker van Customer Services op het nummer 02 548 28 51 als u hierover vragen hebt.
Neen, u kunt enkel de digipass gebruiken die Triodos Bank België u toestuurde.
Neem contact op met uw leverancier om een domiciliëringsmandaat op te stellen waardoor uw betalingen automatisch kunnen betaald worden.
U kunt een domiciliëring niet zelf opstellen via Internet Banking maar u kunt het zelf stopzetten.
Alle professionele rekeningen worden online beheerd, via Intenet Banking of via de Mobile Banking app.
U hebt de modaliteiten voor het beheer van uw rekeningen bepaald bij het openen van uw rekening via het openingsformulier.
Als u wijzigingen wilt aanbrengen voor het beheer van uw rekeningen, vul dan het specifieke wijzigingsformulier in
en stuur het ingevuld en ondertekend per post terug naar
Triodos Bank
Customer Administration
Hoogstraat 139/3
1000 Brussel.
Hebt u vragen?Onze medewerkers geven u graag een antwoord.
Om een verrichting te kunnen uitvoeren moet u deze autoriseren.
U kunt eveneens ingevoerde betalingen bewaren in de map 'Te autoriseren verrichtingen' om ze nadien pas te autoriseren.
Neem contact op met de helpdesk: stuur een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam en geboortedatum.
Wij sturen u uw gebruikersnaam naar het bij ons gekende e-mailadres.
Neem contact op met de helpdesk.
Stuur een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam en geboortedatum.
Wij bezorgen u dan per post enkel een nieuw wachtwoord. Uw gebruikersnaam blijft behouden en verandert dus niet.
Voer deze controles uit en probeer opnieuw:
Na 3x onjuist inloggen, wordt de toegang tot Internet Banking om veiligheidsredenen geblokkeerd.
Als u alle controles hebt uitgevoerd en het lukt nog steeds niet om in te loggen, stuur dan een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be.
Vermeld in de mail:
Kies bij de menuoptie "Instellingen" voor "Gebruikersnaam wijzigen". Vul hier uw nieuwe gebruikersnaam in en klik op "OK".
De volgende keer dat u inlogt, moet u de nieuwe gebruikersnaam invullen.
U kunt uw gebruikersnaam bewaren door het hokje "Vink het veld hiernaast aan als u uw gebruikersnaam wilt bewaren." aan te vinken. Dat is echter niet verplicht. Vink dat hokje nooit aan wanneer u op een openbare plaats inlogt op Internet Banking!
Nee, dat kan niet.
De downloadfunctie kunt u gebruiken om een groep gegevens vanuit Internet Banking naar uw boekhoudpakket te exporteren.
Triodos Bank maakt hiervoor gebruik van verschillende bestanden:
In het menu "Download" kiest u de rekening(en) waarvoor u gegevens wilt exporteren, u vult de data in en kiest het bestandsformaat. Ten slotte klikt u op "Download".
De uploadfunctie kunt u gebruiken om een groep gegevens vanuit uw boekhoudpakket te importeren in Internet Banking. Triodos Bank maakt hiervoor gebruik van CIRI-bestanden (voor uw binnenlandse verrichtingen) of SEPA XML (voldoet aan bankformaat pain 001.001.02 of pain 001.001.03, voor uw internationale verrichtingen).
In het menu "Overschrijvingen" > "Upload" klikt u op de toets "Browse" en kiest u het bestand dat u wilt importeren. Daarna zult u het bestand terugvinden onder "Uploadhistoriek". Deze geïmporteerde bestanden moeten ook geautoriseerd worden.
Ja, een overschrijving met memodatum kan nog gewijzigd worden nadat u deze autoriseerde. In het menu "In behandeling/memodatum" > "In behandeling/memodatum" vindt u deze overschrijvingen terug. Elke overschrijving kan apart gewijzigd worden via de toets "Wijzigen".
Elke verrichting die u invoert, moet geautoriseerd worden. De ingevoerde verrichting vindt u terug onder het menu "Autoriseren".
Selecteer in stap 1 de verrichting(en) die u wilt autoriseren en klik op de toets "Geselecteerde items autoriseren".
Voer daarna de gevraagde stappen uit om de verrichting(en) te autoriseren.
Als de verbinding terug hersteld is, ga dan na of uw verrichtingen onder één van volgende rubrieken werd geregistreerd:
Indien de verbinding voor lange tijd onderbroken werd, check dan ook de rubrieken:
Indien u uw verrichting onder geen van bovenstaande rubrieken terugvindt, dan moet u ze opnieuw invoeren.
Om een verrichting te kunnen uitvoeren moet u deze autoriseren.
U kunt eveneens ingevoerde betalingen bewaren in de map 'Te autoriseren verrichtingen' om ze nadien pas te autoriseren.
U hoeft niet elke betaling apart te autoriseren. Onderaan het betalingsscherm hebt u de keuze tussen de toetsen: "Ok + nieuwe overschrijving" en "Ok + autoriseren".
Ja, dat kan via Internet Banking.
Als u niet met Internet Banking werkt, dan stuurt u een aanvraagformulier met handtekening per fax of per post naar onze dienst betalingsverkeer.
De digipass kost 25 euro. Een digipass is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
Hebt u als professionele klant een zichtrekening, dan is de eerste digipass gratis voor de rechtspersoon.
Volg deze stappen om een nieuwe pincode in te stellen:
Met uw digipass bij de hand, belt u nu een medewerker van de helpdesk (02 548 28 00). Die medewerker helpt u verder met het instellen van een nieuwe persoonlijke pincode.
Neem contact op met de helpdesk: stuur een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam en het serienummer van de digipass.
Stuur uw digipass terug zodat wij die recycleren. Wij zullen deze gratis vervangen en u afzonderlijk per post uw nieuwe pincode en digipass toesturen.
Als uw digipass beschadigd is
Neem contact op met de helpdesk: stuur een mail met de omschrijving van het probleem naar helpdesk@triodos.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam en het serienummer van de digipass. Stuur uw digipass terug zodat wij die recycleren. Nadien sturen wij u afzonderlijk per post uw pincode en uw digipass.
Als u uw digipass verloren bent
Neem zo snel mogelijk contact op met de helpdesk via telefoon (02 548 28 00) of via mail (helpdesk@triodos.be). Triodos Bank doet dan het nodige om deze digipass te blokkeren. Nadien sturen wij u afzonderlijk per post uw nieuwe pincode en digipass.
Elke nieuwe digipass kost 25 EUR. Dit bedrag wordt automatisch gedebiteerd van de rekening vermeld op het aanvraagformulier Internet Banking.
Na 3x onjuist inloggen, wordt de toegang tot Internet Banking om veiligheidsredenen geblokkeerd.
Als u alle controles hebt uitgevoerd en het lukt nog steeds niet om in te loggen, stuur dan een mail met de omschrijving van het probleem naar: helpdesk@triodos.be.
Vermeld in de mail:
Wij nemen dan tijdens de kantooruren zo spoedig mogelijk contact met u op.
De toets I staat voor identificatie (Identify). Via deze toets geeft u uw pincode in bij het inloggen.
De toets S staat voor autorisatie (Sign). Via deze toets autoriseert u verrichtingen.
De toets T staat voor test. Deze toets heeft 2 functies:
De toets C staat voor correctie (clear). Via deze toets verwijdert u de gegevens die u net ingevoerd hebt.
De rode toets rechts is de ON/OFF toets.
Neem zo snel mogelijk contact op met de helpdesk via telefoon (02 548 28 00) of via mail (helpdesk@triodos.be). Triodos Bank doet het nodige om uw digipass te blokkeren.
Daarna sturen wij u afzonderlijk per post uw nieuwe pincode en digipass. Elke nieuwe digipass kost 25 EUR. Dat bedrag wordt gedebiteerd van de rekening vermeld op het aanvraagformulier Internet Banking.
De details over de digipass zelf, het eerste gebruik ervan, de inlogprocedure en de autorisatieprocedure voor verrichtingen zijn verzameld in een handleiding die we meesturen naar de gebruikers.
Hebt u vragen?
De medewerkers van de helpdesk helpen u graag op werkdagen van 9 u. tot 17 u., behalve op banksluitingsdagen, via 02 548 28 00 of helpdesk@triodos.be.
Een belangrijke vorm van internetfraude gebeurt via phishing. Het doel van phishing is het verzamelen van uw persoonlijke, geheime gegevens. Dat gebeurt op verschillende manieren: via e-mail, via een pop-up, via uw favorieten (een van uw favoriete links werd aangepast waardoor u op een andere site belandt) en zelfs telefonisch en via sms.
Laat u niet misleiden door een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van een bekend bedrijf waarin u onder het mom van ‘controle of update van bestanden’ gevraagd wordt om te klikken op een link om uw persoonlijke gegevens aan te vullen!
Triodos Bank en andere betrouwbare bedrijven, zullen u nooit vragen om op zo'n manier dat soort gegevens te verstrekken.
Let ook op met informatie die u achterlaat op sociale netwerksites, bijvoorbeeld op Facebook en Netlog. Bepaalde gegevens zijn immers een goede bron van inlichtingen voor criminelen.
Wat kunt u doen?
Voor meer informatie over ‘phishing’ en andere fraudetechnieken kunt u ook terecht op de site van Febelfin: http://www.safeinternetbanking.be/nl.
Uw browser
Uw toegang
We hebben voor u een lexicon samengesteld met de belangrijkste begrippen die te maken hebben met veilig internetbankieren:
Anti-spyware
Anti-spyware is een van de hulpmiddelen waarmee u uw computer beveiligt. Die software zorgt ervoor dat er geen ongevraagde programma's worden geïnstalleerd die uw persoonlijke gegevens kunnen verspreiden.
Antivirusprogramma
Dat is software waarmee u computervirussen kunt opsporen en verwijderen van om het even welke drager (harde schijf, USB-stick, enz.). Een antivirusprogramma is alleen maar doeltreffend als u regelmatig de nodige updates installeert. Er komen immers altijd nieuwe virussen bij en het programma speelt daar zo snel mogelijk op in. Aan u om die updates te installeren.
Browser
Ook wel internet browser of webbrowser genoemd. Dat is een programma waarmee u op het internet kunt surfen en websites bekijken. De meest gebruikte browsers op de markt zijn Internet Explorer (Microsoft), Firefox (Mozilla), Safari (Apple), Chrome (Google).
Cookie
Een cookie is een klein bestandje dat door een website op uw computer wordt gezet. Hiermee wordt uw surfgedrag bewaard. Veel webwinkels maken gebruik van cookies zodat uw gegevens bij een volgend bezoek al ingevuld zijn.
Cybercrime
Cybercrime is criminaliteit via internet. Zo versturen criminelen e-mails waarin zij naar uw inloggegevens vragen (phishing) en maken zij websites die sterk op bankwebsites lijken. Ook proberen zij uw persoonlijke gegevens van uw computer te halen via een virus dat ze meesturen met een ander programma (een zogenaamde Trojan).
Firewall
Een firewall is een van de hulpmiddelen waarmee uw computer beveiligd kan worden. Dat is een systeem (software of apparatuur) dat ongeoorloofd verkeer verbiedt van en naar uw computer of uw netwerk. Alle berichten van en naar het internet verlopen via de firewall die alle informatie scant. Als de firewall gegevens vindt die niet beantwoorden aan de veiligheidscriteria, laat hij die gegevens niet door.
Freeware
Dat is software waarvan de auteur een licentie heeft verleend voor het gebruik en de verdere verspreiding in ongewijzigde vorm, zonder daarvoor vergoeding te vragen. Hierdoor kunt u die software gratis gebruiken.
Identiteitsfraude
Identiteitsfraude houdt in dat criminelen uw persoonlijke en financiële gegevens verzamelen en daarvan later misbruik maken. Ingeslepen gewoontes, zoals het argeloos weggooien van financiële informatie, bankrekeninggegevens, een handtekening of een kopie van uw identiteitsbewijs, kunnen identiteitsfraude in de hand werken. Maar ook via phishing en social engineering bemachtigen criminelen persoonlijke gegevens. Vervolgens kan een crimineel in uw naam bijvoorbeeld een aanvraag voor een creditcard of lening doen.
Malware
Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse 'malicious software' (kwaadwillende software). Malware wordt speciaal ontworpen om een computer te infiltreren zonder dat u daar zelfs van op de hoogte hoeft te zijn. Malware kan uw computer bijvoorbeeld binnenkomen via e-mail of afbeeldingen op websites.
Phishing
Phishing is het ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens door criminelen. Met maar één doel: het geld van uw bankrekening stelen. Dat kan via e-mail, telefoon of website gebeuren. U wordt bijvoorbeeld gevraagd om op een link in een nepe-mail te klikken. Het bericht lijkt bedrieglijk echt op dat van uw bank.
Plug-in
Dat is een aanvulling op een computerprogramma. Plug-ins worden over het algemeen gemaakt om een programma uit te breiden of meer mogelijkheden te geven.
Pop-up
Dat is een nieuw, vaak kleiner venster dat verschijnt bovenop het bestaande venster. Het openen van een pop-up kan gebeuren als reactie op een klik van de gebruiker en wordt vaak gebruikt als reclame.
Shareware
Dat is een vorm van software die zonder of met weinig beperkingen verspreid mag worden, maar waarvoor bij herhaaldelijk gebruik wel een vastgelegd bedrag betaald moet worden. De testperiode is gratis maar als u besluit de software te blijven gebruiken, moet u zich registreren en een vergoeding betalen aan de producent.
Social engineering
Bij social engineering proberen criminelen vertrouwelijke informatie van u te ontfutselen. Ze misbruiken menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid. Social engineering kent veel vormen: van valse websites tot phishinge-mails en van telefoongesprekken tot persoonlijk contact aan de deur. Criminelen laten u een bepaalde handeling uitvoeren, zoals het invullen van persoonlijke gegevens, beveiligingscodes of creditcardgegevens, het klikken op een knop of het installeren van malware. Met als uiteindelijk doel toegang krijgen tot uw bankrekening.
Spam
Dat is ongewenste e-mail. Die berichten worden massaal verstuurd en bevatten doorgaans commerciële boodschappen (verkoop van geneesmiddelen, gokwedstrijden, deelname aan loterijen). De inhoud van spam is vaak illegaal, bedrieglijk en/of schadelijk. De verzender maakt zich meestal niet bekend.
Spyware
Dat is software die zich in uw computer nestelt, u bespioneert terwijl u op het internet surft en uw gebruikersgegevens steelt. Spyware verstopt zich vaak in freeware of shareware die u kunt downloaden van het internet. Spyware kan de bestanden op uw vaste schijf scannen, andere spyware installeren, cookies lezen, uw internetstartpagina wijzigen enz. Spyware kan ook uw vertrouwelijke gegevens lezen en ze doorsturen naar oplichters op het internet. Die gebruiken uw gegevens dan om u ongevraagde reclame (spam) toe te sturen of verkopen ze door aan anderen.
Trojan
Trojan is afgeleid van Trojan Horse (Trojaans Paard). Een Trojan is een programma, dat ‘vermomd’ als een onschuldig bestand onopgemerkt op uw computer wordt geïnstalleerd. Hiermee kunnen criminelen op afstand in uw computer. Zonder dat u het zelf in de gaten heeft. Via Trojans kunnen zij bijvoorbeeld uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Internet Banking achterhalen.
Virus
Een computervirus is een vorm van schadelijke software dat zich op uw computer installeert zonder dat u dat wilt of zelfs maar weet. Het kan zich verbergen in om het even welk bestand (bijlage of attachment) dat u van het internet bent gaan halen. Een computervirus zet zich vast op een ander programma, vernielt het of vervangt het door een ander programma. Het kan uw apparatuur beschadigen, programma's verwijderen, de snelheid van uw computer vertragen enz. Ook kunnen criminelen met behulp van een virus meekijken op een computer en zo uw gebruikersnaam en wachtwoord achterhalen.
Wachtwoord
Bij veilig internetbankieren hoort een sterk wachtwoord. Een wachtwoord is sterk als het niet te raden is en moeilijk te kraken. Kies geen woorden uit een woordenboek of uw geboortedatum of geboorteplaats of de naam van uw partner. Een veilig wachtwoord: hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een wachtzin. Dat is een zinnetje dat u als wachtwoord gebruikt. Een zin is lang én makkelijk te onthouden. Bijvoorbeeld: Op6aprilvolgikeenzeilcursusinNieuwpoort! Wijzig uw wachtwoord regelmatig en geef dat nooit door aan anderen.
Meer tips hierover vindt u op www.safeonweb.be.
Wifi
Wireless Network = draadloos netwerk.
Beveilig dan uw draadloos netwerk met een persoonlijk wachtwoord. Zo vermijdt u niet alleen dat derden op uw kosten surfen, maar ook dat vreemden zich toegang verschaffen tot uw computer.
Het is eveneens belangrijk dat u het wachtwoord voor het beheer van uw draadloze router niet op het standaard paswoord dat u van de leverancier kreeg, laat staan.
Neem zo snel mogelijk contact op met de helpdesk via telefoon (02 548 28 00) of via mail (helpdesk@triodos.be). Triodos Bank doet het nodige om uw digipass te blokkeren.
Daarna sturen wij u afzonderlijk per post uw nieuwe pincode en digipass. Elke nieuwe digipass kost 25 EUR. Dat bedrag wordt gedebiteerd van de rekening vermeld op het aanvraagformulier Internet Banking.
Om een verrichting te kunnen uitvoeren moet u deze autoriseren.
U kunt eveneens ingevoerde betalingen bewaren in de map 'Te autoriseren verrichtingen' om ze nadien pas te autoriseren.
Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact met ons op