De voornaamste verklaring voor de huidige, historisch lage rentes ligt bij de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB wil met bodemtarieven de economie aanzwengelen: consumenten aanzetten om minder te sparen en meer uit te geven, en ondernemers om te lenen en te investeren.

Spaarrente en kredietrente

Wij bieden een rente aan onze spaarders die ons toelaat om hun spaargeld om te zetten in kredieten aan lokale, duurzame ondernemers, tegen een marktconforme prijs. Onze winst halen we voor een groot deel uit de rentemarge, het verschil tussen kredietrente en spaarrente. Beiden zijn rechtstreeks gelinkt. Een hogere spaarrente zou dus ook een hogere kredietrente betekenen voor de ondernemers die we financieren.”

Sparen of beleggen?

Triodos Bank gebruikt het spaargeld van haar klanten enkel om kredieten te verlenen in de reële, lokale economie. De bank belegt niet voor eigen rekening op de beurs, maar biedt wel duurzame beleggingsfondsen en duurzaam vermogensbeheer aan. Daarmee kunnen beleggers investeren in aandelen of obligaties van internationale, beursgenoteerde bedrijven of overheden die voldoen aan de sociale en ecologische criteria van de bank.

Liever eenvoudig en zonder risico?

Kies dan voor Sparen: u geniet een rente en met uw geld financieren we enkel lokale en toekomstgerichte ondernemers.

U kunt uw geld een tijd missen en aanvaardt risico’s?

Beleggen vraagt een doordachte keuze: u aanvaardt dat de waarde van uw investering kan stijgen of dalen, zonder kapitaalsbescherming en dat het rendement van uw belegging fluctueert.  Met duurzaam beleggen stimuleert u actief duurzame beleidsbeslissingen van beursgenoteerde bedrijven.

Beleggen

We beleggen het geld dat u ons toevertrouwt enkel in ondernemingen die een positieve sociale en ecologische impact hebben. We zijn ervan overtuigd dat in de toekomst de meest succesvolle bedrijven oplossingen bieden voor een duurzamere samenleving.

Duurzaam beleggen? Met Triodos Bank gaat u verder