1. Bel met een kunstenaar

Bij QuatreMains Klaviercentrum is het Belburo van Covitesse 6 te gast. Je kan bellen of zoomen naar de kunstenaars die de telefoon of videocall beantwoorden op woensdag- en vrijdagavond tussen 17 en 21 uur. Via een persoonlijk pianoconcert, een kortverhaal, een portrettekening … ga je in gesprek met een meer of minder bekende artiest. Een verrassing, een intiem moment, een warm gesprek als hart onder de riem.

Menselijke warmte en artistiek vuur op woensdag- en vrijdagavond bij het Belburo.

Ontdek ook de Intergenties tijdens de weekends in december en januari, waar de Quatre Mains-mobiel van de partij is.

2. Maak een tekening voor een kind

Vzw Tumbador biedt revalidatie aan kinderen met een fysieke beperking in Peru en Guatemala. Nu doen ze iets voor kinderen in België dat jij ook kan doen: een tekening maken voor een kind dat in een zorginstelling of revalidatiecentrum verblijft. Want met tekeningen en post maak je altijd iemand blij.

3. Maak een droom waar

Hubbie begeleidt jongeren en volwassenen met eender welke beperking. En zij hebben wilde dromen: te paard door Brussel wandelen, Roemeens leren koken en eten, met een vrachtwagen rijden … Kan jij een van die dromen helpen waarmaken? Bekijk alle dromen en meld je aan voor hun Warmste Week-actie.

4. Schrijf het jaar van je af

Genoeg van 2020? Schrijf het jaar van je af met Eveline Coppin van Boek van mijn leven. Zij organiseert een schrijfworkshop om het oude jaar ‘uit te schrijven’ en zo plaats te maken voor het nieuwe. Wat ook kan: pak de workshop in voor onder iemands kerstboom.

Schrijf het van je af.

 

5. Trek de natuur in

Wat is er mooier in de winter dan een dennenboom in de woonkamer? Bomen planten in de natuur en zo de biodiversiteit bevorderen! Trek je laarzen aan en ga op pad met vzw Biodiversité. Ontdek hier hun activiteiten.

6. Word zo sterk als een mier

Theater WALPURGIS maakte iets heel tastbaars in deze online tijden: het kleur- en tekenboekje Zo sterk als een mier, gebaseerd op de voorstelling Drie Sterke Vrouwen. Met de inspirerende doe- en denkopdrachtjes word je vanuit je eigen huiskamer net zo sterk als een mier. Het boekje is op maat van kinderen, maar ook leuk voor wie Nederlands wil (bij)leren. Dankzij je vrije bijdrage geef je een boekje aan wie het niet kan betalen.

7. Paddenstoelen van eigen kweek

Je weet niet wat gedaan met je koffiegruis? Je zoekt nog een origineel cadeau? Maak dan kennis met de FungiPop kits van PermaFungi, een Brusselse coöperatie met sociaal oogmerk, en kweek je eigen oesterzwammen op koffiegruis.

 

Perma Funghi
La Fungi Pop de Perma Funghi

8. De kunst van het geven

Geven wat je kan, krijgen wat je nodig hebt. Dat is wat kunstenaarsplatform State of the Arts voorstelt met de actie SOS Relief. Tijdens de eerste lockdown gaven 837 mensen samen 111.500 euro. Van de 662 mensen in nood werden er al 377 geholpen. Hartverwarmend en hoopgevend. Ontdek het hier.

 

9. Plant bomen door filmpjes te bekijken

Give Actions
Give Actions

Bomen planten door naar een filmpje te kijken? Het kan met de app van GiveActions. Jij krijgt duurzame bedrijven en hun filmpjes te zien in de app. GiveActions krijgt hiervoor geld dat ze gebruiken voor sociale en ecologische projecten. Download de app en doe mee.

 

 

 

10. Goed doel zkt. steun

De vrijwilligers van Toolbox versterken allerhande verenigingen met hun professionele expertise. Zoals voor veel organisaties was fondsen werven ook voor Toolbox bijzonder moeilijk dit jaar. Daarom bieden ze nu op iksteunmijngoededoel.be een persoonlijke wandeltocht en een cadeaupakket waarmee jij hen kan steunen.