Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Waarom duurzaam beleggen?

Als duurzame belegger bouwt u mee aan een economie waarin bedrijfswinsten niet ten koste gaan van levenskwaliteit en milieu. De beleggingsfondsen volgen een strikte duurzame methodologie bepaald door Triodos Bank. Zo zorgt u mee voor duurzame verandering bij mondiale ondernemingen. Het is onze overtuiging dat de meest succesvolle bedrijven in de toekomst net diegene zijn die een goed evenwicht vinden tussen financieel rendement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontdek hoe uw beleggingen mee een betere wereld bepalen.

 

Impact hebben op lange termijn

Geld is een middel om positieve veranderingen mogelijk te maken. Triodos Research gaat daarom een langdurige dialoog aan met de geselecteerde bedrijven. Een beleggingshorizon op lange termijn is cruciaal: alleen zo kunnen mondiale ondernemingen hun strategie stap voor stap bijsturen en op een duurzame manier verder aan hun succes bouwen. Een kleine positieve verandering bij mondiale ondernemingen kan een grote impact hebben op de wereld waarin we leven.

rosl-veltmeijer

Rosl Veltmeijer, manager van Triodos Research: “Ik ben vooral trots dat onze vragen aantoonbaar leiden tot gedragsverandering binnen deze ondernemingen.”

Actieve dialoog met ondernemingen

De duurzame beleggingsfondsen spelen de rol van de kritische aandeelhouder die zijn verantwoordelijkheid opneemt. Triodos Research neemt deze rol op zich door een actieve dialoog te voeren met deze ondernemingen van bij de aanvang van het selectieproces. Die dialoog beoogt drie doelstellingen:

  • een groeiend bewustzijn inzake duurzaamheid,
  • meer invloed op het ondernemingsbeleid en
  • naast een financieel rendement ook een maatschappelijk rendement voor aandeelhouders.

Transparant over de hele lijn

Voor de beleggingsfondsen hebt u toegang tot alle criteria voor de selectie van ondernemingen en overheden, de contacten met de ondernemingen en het stemgedrag op de algemene vergadering van de ondernemingen. Zo kan u met alle informatie voorhanden uw keuze evalueren.  

Meer informatie over de dialoog met ondernemingen (Engels).

 

* Triodos Research is een afdeling van Triodos Investment Advisory & Services bv, dochteronderneming van Triodos Bank nv. Triodos Research evalueert voor Triodos Investment Management of de beursgenoteerde ondernemingen aan de strikte duurzaamheidscriteria voldoen. Triodos Investment management is de beheersmaatschappij voor Triodos Sicav I.