SolarEdge heeft een intelligente omvormer uitgevonden die de manier heeft veranderd waarop stroom wordt gehaald uit en geregeld in zonnepanelen. Dit is cruciaal voor de transitie van energie uit traditionele fossiele brandstoffen naar schone en hernieuwbare energie. SolarEdge bevordert de snelle verspreiding van zonne-energie met zijn systeem dat bestaat uit stroomverbeteraars, omvormers, communicatie- en slimme energiebeheeroplossingen en een cloud-based platform voor monitoring.

Met zijn oplossing draagt SolarEdge bij aan een koolstofneutraal
energiesysteem. Het bedrijf past in het transitiethema ‘hernieuwbare grondstoffen’ van Triodos IM.

Waarom precies is dit een impactbelegging?

  • De SolarEdge DC geoptimaliseerde omvormer maximaliseert de stroomopwekking van elk zonnepaneel. Tegelijk verlaagt het de kosten van de energie geproduceerd door het hele zonnepanelensysteem.
  • Schaduw is een groot probleem voor de traditionele omvormers, want de energieopbrengst van het zwakst presterende paneel bepaalt de opbrengst van het hele systeem. Met de technologie die SolarEdge heeft ontwikkeld, kunnen alle panelen onafhankelijk van elkaar energie produceren. Zogenaamde stroomverbeteraars verhogen de efficiëntie van de panelen en beperken het verlies door schaduw en veroudering.
  • SolarEdge heeft onlangs ook de markt van elektrische voertuigen betreden en stimuleert daarmee duurzame mobiliteit voor de toekomst. Daarnaast zijn ze overgestapt op lithiumbatterijen, die relatief weinig impact hebben op het milieu omdat ze minder grondstoffen nodig hebben, efficiënt zijn en lang meegaan.

SolarEdge draagt bij aan de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties:

 

 

Betaalbare en schone energie

 

Verantwoordelijke productie en consumptie