SolarEdge heeft een intelligente power optimizer (stroomverbeteraar) uitgevonden die de manier heeft veranderd waarop stroom wordt gehaald uit en geregeld in zonnepanelen. Dit is cruciaal voor de transitie van energie uit traditionele fossiele brandstoffen naar schone en hernieuwbare energie. SolarEdge bevordert de snelle verspreiding van zonne-energie met zijn systeem dat bestaat uit power optimizers, omvormers, communicatie- en slimme energiebeheeroplossingen en een cloud-based platform voor monitoring.

Met zijn oplossing draagt SolarEdge bij aan een koolstofneutraal
energiesysteem. Het bedrijf past in het transitiethema ‘hernieuwbare grondstoffen’ van Triodos IM.

Waarom precies is dit een impactbelegging?

  • Met de technologie die SolarEdge heeft ontwikkeld, kunnen alle panelen onafhankelijk van elkaar energie produceren. De SolarEdge DC power optimizer (stroomverbeteraar) maximaliseert namelijk de stroomopwekking van elk zonnepaneel.
  • Schaduw is een groot probleem voor de traditionele omvormers, want de energieopbrengst van het zwakst presterende paneel bepaalt de opbrengst van het hele systeem. Power optimizers verhogen de efficiëntie van de panelen en beperken het verlies door schaduw en veroudering: bij panelen die minder goed presteren, wordt het voltage evenredig teruggeschroefd door de power optimizer, waardoor er voltage 'overblijft voor de goed presterende panelen. Zo kunnen die meer energie (vermogen) leveren dan de slecht presterende. Wat niet mogelijk was zonder power optimizer. Tegelijk verlaagt het de kosten van de energie geproduceerd door het hele zonnepanelensysteem.
  • SolarEdge heeft onlangs ook de markt van elektrische voertuigen betreden en stimuleert daarmee duurzame mobiliteit voor de toekomst. Dat doen ze via de productie van lithiumbatterijen, die relatief weinig impact hebben op het milieu omdat ze minder grondstoffen nodig hebben, efficiënt zijn en lang meegaan.

SolarEdge draagt bij aan de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties:

Betaalbare en schone energie

 

Verantwoordelijke productie en consumptie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klimaatactie