Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De duurzame bank

01. Duurzaam bankieren

Ons bankmodel legt zich toe op de essentie van bankieren: met spaargeld kredieten verlenen aan ondernemers. Als duurzame bank houden we daarbij rekening met ecologische, sociale en culturele gevolgen. We financieren enkel ondernemingen en organisaties die inspelen op de behoeftes van de huidige generaties, zonder die van toekomstige generaties in het gevaar te brengen. Zo creëren we een band tussen spaarders en ondernemers die dezelfde duurzame waarden delen.

De duurzame bank - facts & figures
X Het succes van transparantie

Openheid en eerlijkheid over wat we doen met het geld van onze klanten creëert wederzijds vertrouwen, en dat is goed voor onze activiteiten.

X Verbondenheid creëren 

Triodos Bank creëert een band tussen spaarders en ondernemers die willen bijdragen tot duurzame ontwikkeling.

X Voorrang aan duurzaamheid 

Triodos Bank beschouwt winst als een graadmeter voor een gezonde bedrijfsvoering, en niet als een doel op zich. Financieel rendement moet voor ons altijd samengaan met winst voor het milieu en de samenleving.

X Niet beursgenoteerd

Triodos Bank is bewust niet beursgenoteerd. Daardoor hebben de belangen van de aandeelhouders geen voorrang op die van andere stakeholders: klanten, medewerkers, het milieu en de samenleving.

X Het belang van goede relaties

We kennen de ondernemers aan wie we lenen. We investeren in een directe, vaak persoonlijke relatie met hen. Dat is essentieel voor succes op lange termijn.

X een stevig fundament 

Rentabiliteit, een sterke kapitaalbasis en stabiele financiering  vormen de stevige fundamenten van Triodos Bank.

X Groei van 9,4%

Het vermogen onder beheer steeg 2016 met 9,4% tot 13,5 miljard euro.

X 652.000 klanten

In 2016 steeg het aantal klanten van Triodos Bank met 7,4% tot 652.000.

X Een groei van 9,4% voor duurzame kredieten

De leningen aan duurzame bedrijven en organisaties stegen in 2016 met 9,4% tot 5,7 miljard euro.

X Meer dan 30 jaar ervaring

In 2010 vierden we de 30e verjaardag van Triodos Bank, maar vooral van succesvol duurzaam bankieren.

X Breng uw spaargeld in kaart 

Via een interactieve kaart op onze website kan iedereen de projecten ontdekken die we dankzij onze spaarders financieren.

 

Vraag en antwoord

Ons loonsysteem is gebaseerd op de overtuiging dat het succes en de winst van de bank het resultaat zijn van de gezamenlijke inspanningen van al onze medewerkers. Triodos Bank hanteert geen variabel verloningssysteem, geen bonussen en geen optieregelingen. Soms wordt een uitzonderlijke prestatie van een medewerker achteraf beloond, maar telkens blijft die beloning beperkt tot maximaal twee maandlonen. Als de directie na een goed jaar beslist om een premie uit te betalen, dan gaat het om een bescheiden bedrag, dat alle medewerkers krijgen en voor iedereen hetzelfde is. Een andere regel van Triodos Bank: het hoogste salaris mag niet meer dan 10 keer hoger liggen dan het laagste.