Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Energie en klimaat

03. Energie en klimaat

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, moeten we overschakelen van een economie op basis van koolstof naar een duurzame economie. Daarom is het cruciaal energieverbruik te verminderen, de energie-efficiëntie te verbeteren en op grote schaal te investeren in hernieuwbare energiebronnen.

De duurzame bank - facts & figures
X Grote impact

Ons huidige energieverbruik veroorzaakt enorme milieuschade: wij verbranden de bronnen die aan de volgende generaties toebehoren.

X 100% hernieuwbaar 

Onze langetermijndoelstelling is een volledige overstap van koolstof op hernieuwbare energie.

X 2.400 megawatt

Eind 2016 bedroeg de totale productiecapaciteit van de hernieuwbare energieprojecten die Triodos Bank financiert, 2.400 MW.

X 1,2 miljoen Europese gezinnen

De hernieuwbare energieprojecten die Triodos Bank eind 2016 financierde, leveren voldoende elektriciteit voor 1,2 miljoen Europese gezinnen.

X Meer dan 25 jaar ervaring

Triodos Bank heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiering van hernieuwbare energie.

X 1986

Het jaar van de ramp in Tchernobyl en het jaar waarin Triodos Bank de eerste windmolenpioniers financierde die deze industrie hebben uitgebouwd tot wat zij vandaag is.

X 1990

Het jaar waarin Triodos Bank het eerste groenfonds in Europa lanceerde.

X 1993

Het jaar waarin Triodos Bank het eerste windmolenfonds lanceerde.

 

Triodos in actie

Wij proberen onze eigen CO2-uitstoot op verschillende manieren in te dijken. Ten eerste, door het energieverbruik waar mogelijk te beperken – bijvoorbeeld door minder te printen en het aantal zakenreizen te beperken. Het nieuwe hoofdgebouw in Nederland is ontworpen en gebouwd met duurzame materialen en gebruikt meer energie-efficiënte technologieën voor verlichting, verwarming en klimaatregeling. Wij compenseren het saldo van onze CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door het verbruik van gas, papier, zakenreizen en diverse verplaatsingen.