Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Microkrediet

05. Microkrediet

Microfinancieringsinstellingen geven arme mensen in ontwikkelingslanden toegang tot financiële diensten. Zo kunnen ze een betere toekomst uitbouwen. Triodos Bank investeert op internationaal niveau in microfinanciering omdat een duurzame financiële sector in het Zuiden een basis vormt voor evenwichtige sociaal-economische verhoudingen.

De duurzame bank - facts & figures
X 7,9 miljoen

Het totale aantal micro-ondernemers gesteund door microkredietinstellingen die wij eind 2011 in portefeuille hadden

X 16 jaar ervaring

Triodos Bank is sinds 1994 een pionier inzake microkrediet

X 95 microkredietinstellingen

Triodos Investment Management beheert vier fondsen die 95 microkredietinstellingen financieren

X Actieve aandeelhouder

Via onze fondsen zijn wij actieve aandeelhouder van 19 microkredietinstellingen. Op die manier delen wij onze kennis en onze bankexpertise

X 362 miljoen euro

Het totaalbedrag aan activa die door onze vier microkredietfondsen werden beheerd eind 2011

X Nieuwe landen

In 2011 voegden wij Angola, Ghana en Jordanië toe aan de lijst met landen waar wij actief zijn als investeerder in het microkrediet

X Fondsen voor alle fasen

Onze fondsen zijn aangepast aan de behoeften van de microkrediet-instellingen in verschillende ontwikkelingsfasen

X Engagement 

”Ons doel is het uitbouwen van langetermijnrelaties gebaseerd op transparantie en eerlijkheid, alsook op het gedeelde engagement om te strijden tegen de armoede en voor de bescherming van de planeet”

X 46%

”Het percentage klanten in de landbouw die worden gesteund door de microkredietinstellingen die wij eind 2010 financierden”

Onze experte: Marilou van Golstein-Brouwers

Marilou van Golstein Brouwers

“De microkredietbanken en -instellingen waarin wij investeren, zijn een essentiële katalysator voor duurzame verandering”.

Marilou van Golstein-Brouwers is algemeen directeur van Triodos Investment Management en een van de wereldexperts inzake microkrediet. Zij kwam in 1990 bij Triodos. Zij was lid van …

Marilou van Golstein-Brouwers aan het woord

Triodos in actie

Een van de meest waardevolle instrumenten om onze kennis te delen, is actief lid zijn van de raad van bestuur van alle microkredietinstellingen waarin wij investeren. Altijd is een senior lid van ons team bestuurder of afwisselend bestuurder; op die manier wordt de rijke expertise van Triodos Bank inzake microkrediet en duurzaam bankieren ter beschikking van de instelling gesteld.